Det første du ser når du logger ind på WordPress er kontrolpanelet. Det er en god måde at blive opdateret omkring din hjemmeside, statistikker m.m.

I hovedområdet af dit kontrolpanel finder du widgets der giver der nyttige informationer omkring din hjemmeside. Du kan placere disse widgets hvorend du vil ved at hive i dem.

Du kan også lukke dem sammen ved at klikke på ned-pilen øverst til højre på hver enkelt widget.

Nogle widgets har konfigurationsmuligheder, som du kan tilgå ved at pege på en widgets titel og trykke på det konfigurationslink der efterfølgende bliver synligt.

Øverst til højre på din skærm finder du en knap med teksten “Skærmindstillinger”/”Screen Options”. Når du klikker på denne, får du mulighed for at tænde og slukke for widgets i dit kontrolpanel, når end du har lyst.

“Hjælp”/”Help” knappen give yderligere hjælp via links, hvor du kan finde avanceret dokumentation og artikler.

I din venstre menu – eller i din sidebar – finder du links, der giver dig hurtig adgang til de forskellige områder af din hjemmeside. Når et menupunkt er valgt, vil en liste af underpunkter blive vist nedenunder. Ved at pege med musen på et af punkterne, bliver samme underpunkter også vist. Du kan derefter klikke på en af disse, for at få adgang til en af undersiderne.