Hvad Er En Variabel Programmering?

Pixabay, geralt

En variabel i programmering er overordnet en boks med hukommelse, hvor der eksempelvis kan være data indeni. Dette kan være specifik data, hvilket kan være rart, så det er muligt at finde hurtigt, når det skal bruges på hjemmesiden eller i programmet.

Hvorfor det hedder en variabel er grundet, at det er data, der kan ændres til specifikke ting på programmeringsprocessen.

De forskellige blokke med data har også gerne et navn. Navnet hjælpr programmøren til at kunne finde rundt i dataen, herunder hjælper der også computeren, så den kan finde rundt i de dataen, når de ligges ind. Giver man variabler navne, er det vigtigt, at det er korte, men gode beskrivende navne. Bliver navnene for lange, kan man risikere stavefejl, eller chancen er større, hvilket gør, at der kan forekomme flere fejl i programmet.

En variabel hjælper også programmøren til at kunne have data steder, hvor de kun skal stå midlertidigt, eksempelvis inden selve programmet. Variablen kan også være en god hjælper, hvis der skal lave en optælling af, hvor mange gange noget sker. Denne tæller ophober dataen for, hvor mange gange det er sket. Man kan herefter lave matematiske beregninger og variablen kan huske resultatet også.

Jeg håber, du blev klogere på, hvad variabel programmering er.

Dette tekstindlæg er bragt og udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Her finder du et imponerende sortiment af Enamel Copenhagen, eller utallige andre gode varer. Når indhold tilgodeser Perlen Odense, kan vi ikke sige, at det derfor er upartisk, deraf mærkatet.