Hvad Er Frontend Webudvikling?

Image by StartupStockPhotos from Pixabay

Når man udvikler software, opdeles det ofte i frontend- og backend-programmering for at løse forskellige opgaver i IT-programmer.

Et godt eksempel på denne opdeling er at forestille sig bygningen af en bil. En bil består af en motor, hjul, skærme, sæder og mange andre funktioner. Når vi taler om frontend-programmering, henviser vi til alt det, som brugeren eller føreren af bilen ser og bruger, såsom sæder, design og smarte funktioner. Dvs alt det som brugeren ser og mærker når de bruger bilen.

Backend-programmering er ansvarlig for alt det, som brugeren ikke ser, nemlig alt det, der foregår i maskinrummet.

Frontend-programmering skrives typisk i HTML, som håndterer alt indholdet, såsom teksten på websites. CSS står for det visuelle design af indholdet.

Når du arbejder med frontend-programmering, vil du sandsynligvis komme til at sifte bekendtskab med JavaScript eller PHP, som giver interaktiv funktionalitet til HTML og CSS.

Når frontend-programmering opgaver bliver stadigvæk mere komplekse, begynder man typisk at bruge frontend-frameworks som React, Vue og Angular. Disse frameworks muliggør hurtigere og mere effektivt arbejde for programmørerne, samt at du kommer til inkorporere mange forskellige teknologier som kan bygge endnu bedre programmer.

Vi takker Perlen Odense for deres støtte til sidens tekst. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: Pico øreringe. Derfor er sidens tekst markeret.