Hvad Er Ux?

Pixabay, kreatiker

UX er en forkortelse for betegnelsen 'user experience', hvilket, ligesom ordet siger, har kunden eller modtageren i fokus og hvordan personen oplever virksomheden eller lignende.

Taler man om det helt fra bunden af, så er det forholdet mellem mennesket og teknologien, hvor man skal identificere og facilitere dette forhold. 

Som virksomhed er det vigtigt at have UX i fokus, fordi den er med til at kunne give et godt indtryk af en virksomhed og gøre, at folk rent faktisk køber deres service eller produkter. 

Et eksempel kunne her være, at virksomheden har en flot og indbydende hjemmeside, som bare spiller, men hvis hjemmesiden kun fungerer på en computer og ikke på en telefon, kan hele oplevelsen for kunden ryge til jorden. Telefonen er enormt vigtig for mange og det er en hurtig måde at komme i kontakt med hjemmeside og virksomheder generelt. Derfor skal både hjemmeside på computer og telefon have et stort fokus.

Det samme er også gældende for en forretning. Kommer du ind i forretning, hvor du ikke blive budt velkommen, der er tomme hylder eller der ikke er gjort noget særligt ved indretningen, så har jeg det personligt sådan, at jeg gerne vil ud fra forretningen igen. Det giver mig ikke nogen inspiration til at købe noget.

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet dette blogindlæg. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: ankelkæde guld. Tak til Perlen Odense det betyder meget for os.