Hvad Tjener En Webdesigner?

Pixabay

Som webdesigner vil man hurtigt finde ud af, at man faktisk er i høj kurs på fremtidens arbejdsmarked. Dette gælder især, hvis man er dygtig, kreativ og nytænkende i sin måde at arbejde på. Flere og flere vælger at uddanne sig og gøre karriere inden for IT og webudvikling, men hvad man så forvente at få i løn, når man engang kommer ud på den anden side?

Hvad tjener en webdesigner? En nyuddannet webdesigner tjener typisk et sted mellem 22.000 til 25.000 kroner. Nogle tjener lidt mere, andre lidt mere, alt efter hvor i landet du bevæger dig, samt hvilken branche du er inden for. Arbejder man for et bureau, der sælger billige løsninger til små kunder, så vil man typisk få en lavere løn, da det kræver mindre, og er man i den anden ende, så vil man typisk få lidt mere i løn.

Som webudvikler bevæger man sig i en branche og et erhverv, hvor ens løn i høj grad handler om færdigheder og erfaring. Man vil næsten altid være ansat i det private erhvervsliv, og ofte vil man være nødt til at starte til en relativt beskeden løn.

Til gengæld kan man, såfremt man er dygtig og hårdtarbejdende, komme til at tjene en rigtig god månedsløn. Branchen er præget af, at uddannelse ikke er voldsomt afgørende, hvilket også er med til at skabe den kultur om, at løn-spændet kan variere utrolig meget.